2010. febr. 26.

Álom

















Történt már veled olyan, hogy amikor felébredtél azt hitted, csak álmodsz? Ez egy rossz álom, és nem lehet igaz. Az igazi világ az, amit otthagytál. Pedig nem igy van. A reggel hideg és álmos, nyűgös és lusta, te pedig mindezekhez csatlakozol. Bambán nézel magad elé: -Na ne, már megint reggel van.
Kidugod a lábujjad a paplan alól: -Fúj, ez hideg! Gyorsan visszabújsz és a fejed fölé húzod a paplant: -Nem megyek sehova. Én nem ebben a világban akarok élni. Az a másik világ odaát, az sokkal szebb...de jó lenne visszamenni.
Végül ugyis kikelsz az ágyból, s következő este ugyse álmodod majd ugyanazt, addigra már talán el is felejted, mivel ébredtél a reggel.

A Végső időkben kevés hamis álom lesz majd. A Próféta (béke legyen vele) azt mondta: Ez amiatt lesz, mert a prófétaság és ennek hatása időben már olyan távoli lesz, hogy a hivők maguk lesznek azok, akik olyan álmokat látnak, amelyek jó hirt hoznak, vagy megerősitik őket hitükben.
A Próféta (béke legyen vele) azt mondta: Az álmok három félék lehetnek: Allahtól jövők, olyanok amelyek felzaklatnak, azok a Sátántól, és olyanok, amikről az ember ébren gondolkodik, de csak álmában látja meg.
(al-Bukhaari, 6499; Muslim, 4200)

Én pillangókkal álmodtam. Egy kertben voltam. Olyan erdőszerű kertben. Fák a távolban, minden szép zöld, és egyszercsak előbukkan egy tarka madár. Olyan pompás szinekben, amilyeneket még talán nem is láttam. Felsuhan, s az égen repked tovább, s mire újra a füvet nézem az telis-tele van ragyogó szinű pillangóval. Ahogy megmozgatják szárnyaikat a szinek csak kavarognak, mint egy szivárvány-kavalkád. Ahogy körülnézek mindenütt ott vannak, suhognak a szárnyak, kábitanak a szinek.
Újra felreppen az a tarka kis madár, mi az? Paradicsommadár? Vagy tán ez a Paradicsom?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése