2010. febr. 26.

Ha nem lennék muszlim, soha nem jutna eszembe...



Kendőt kötni éjszakára-na nem azért, mert azt egy muszlimnak kéne, csak amiatt, hogy ronda hideg van ebben a szobában :(
Még véletlenül se átrohanni a szobán cipővel-mert koszos? igen, de azért csak egyetlenegyszer, és gyorsan, csak lehet...nem, nem lehet, hogy az imámat, ha lehet, legalább evvel ne rontsam el.
Elolvasni a kaja összetevőit-hogy lássam egészségesen eszem-e? azért is, de azért is, hogy lássam hogy hazudnak a termelők, s hogy a csirke virsli valójában szalonnából van.
Istenre gondolni, ha megmosom a zöldséget a levesbe-pedig minden jócselekedet előtt jó megemliteni Allah nevét, megemlékezni Róla. Zöldséget mosni pedig biza jó!
Örömmel megenni a maradékot-hogy ne romoljon meg...nem az én szokásom, kit érdekel, van elég hely a szemétben...nem, nincs...mások éheznek, én meg pazarlok? Ez igy nem okés. Ha már főztem, egyem is meg, s ha utána robbanok szét a jóllakottságtól kapjon el egy kicsit a szégyen, hogy más meg éppen hal éhen, miközben én dőzsölök.
Mosollyal kelni hajnalban-munkába? esetleg oda is...de az első az ima!
Későig fentmaradni céllal-blogot irni :D ...nem csak. Witr imára.
Félálomban Istenre gondolni-pár napja olvastam egy hadiszt arról, hogy volt egy ember, aki, ha megfordult álmában egyik oldaláról a másikra, azt mondta: Allahu Akbar!-2 napja csinálom, alhamdulillah...inshaAllah tart még tovább is.
Leülni amikor iszom vagy eszem-mert sokkal egészségesebb, az étel könnyebben emésztődik...de amiatt is, mert szunna.
Egészségesen étkezni-mert az jó?! Dehogy jó, sokszor semmi ize...de Allah nem azért adta "kölcsönbe" a testünket, hogy teljesen feléljük.
Mosolyogni ha nincs is kedvem-ha nincs kedvem, nincs kedvem!...de azért a mosoly is szunna.
Megbocsátani, ha vérig sértettek-mert mindnyájan testvérek vagyunk!
Komolyabban elgondolkozni az időbeosztásomon-mert megint éjszaka van, hajnalban kelek, és mégis tétlenül telik el a napom...az egyik dolog meg, ami számon lesz kérve pedig az időbeosztás...Jó éjszakát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése