2011. jan. 1.

Mondjam, vagy ne mondjam?



Amikor az ember igazságtalanságot lát a világban, felszólal?
Legtöbbünk nem. Pedig feladatunk lenne felszólalni, tenni valamit ellene, megakadályozni. Vagy legalább kiállni a véleményünk mellett.
Ehelyett néma csendbe burkolózva hagyjuk, hogy a dolgok csak történjenek, majd anélkül, hogy valaki is jobbá tenné a helyzetet, feledésbe merüljenek.
A média keselyűi néha lecsapnak egy-egy témára, darabokra tépik, ha pedig mindenki jól befalatozott belőle, otthagyják a lerágott csontot. Falatozni mindenki szeret. Takaritani nem.

Link: A Wikileaks története

Hallgatnak a WikiLeaksről. Lerágott csont. Főszervezője befeketitve, ezzel együtt a honlap sem tűnik már érdekesnek. Csapat kettébomlott, létrehozták az OpenLeaks-et. Róluk meg eddig senki nem hallott. És igy, az a munka, amit megkezdtek, talán szépen lassan csődbe megy, feledésbe merül, mert már eléggé le van rágva. És történt valami a csámcsogáson kivül? Szerintem nem.
Továbbra is lopnak, csalnak, sikkasztanak az országainkban, továbbra is ölnek, kinoznak és röhögve lőnek ártatlanokra a világ háború súlytotta területein. És mi, miután egy jót csámcsogtunk az egészen, megyünk tovább, felemelt fővel, mert hát ez minket ugyse érint.
Szobám csendes, puha és kényelmes zugából én sem tudok tenni sokat, csak felelevenitem az információt, hátha te, aki olvasol, fohászaidban felemlegeted azokat az embereket, akiket igazságtalanul megölnek, felemlegeted a gyerekeket, akik elvéreznek.
Mondjam, vagy ne mondjam, ami lelkem mélyéből előbukkan ilyenkor? Azon kivül, hogy könnyek gördülnek le arcomon, feldúlva nézem végig, ami a világban történik, s még ha küzdeni is próbálnék ellene, nem érzek mást, mint undort és utálatot.
És eszembe jutnak olyanok, akik azt hiszik Pokol nincs.
Márpedig Pokol van, és Isten igazságosságából fakadóan mindazt, amit egyesek elkövetnek az evilágon, visszakapják a másvilágon, többszörösen!
És akkor megszűnik beteg nevetésük.

"Emiatt irtuk elő Izráel fiai számára azt, hogy ha valaki megöl egy emberi lényt, anélkül, hogy [annak halála bosszú lenne] valaki másnak [a megöléséért], vagy [megtorlás lenne azért], hogy [a megölt] romlást [okozott volna] a földön- akkor olyan az, mintha az összes embert ölte volna meg. Aki ellenben életben tart valakit, olyan az, mintha az összes embert életben tartotta volna. És eljöttek hozzájuk [időről-időre] a mi küldötteink nyilvánvaló bizonyitékokkal. Ám közülük számosan bizony ezután [is] semmibevették a határokat a földön." (5:32)

2 megjegyzés:

  1. Assalamu aleykum kedves féltestvérem!

    Képzeld már leírtam egy hosszú levelet és bejött a cicám,ráugrott egyenesen a billentyűre és az eddíg leírtaknak annyi,elszállt.Gyorsan el kellett számolnom tízig,hogy kicsit se legyek bosszús.
    Most kezdhetem előről de ez már nem lesz ugyanaz.
    Rögtön az írás címére had mondjam neked,hogy igen,mond ki,adj hangot a nemmtetszésednek inshaAllah.Én is ezt teszem mert nem tudok hallgatni,ahogyan most sem,hogy olvasom soraidat.Az utóbbi időben többet vagyok fenn az iwiw-en és kiteszem azt amire fel szeretném hívni mások figyelmét.Ez az egész nekem sem tetszik,ami itt ma a világban folyik.Mindennek az oka a pénz.Itt ma minden árucikk mint az egészségünk az életünk.Minden.Egyeseknek a becsülete is árucikk.Ha eleget kap érte akkor el is adható.
    Én atz hiszem,hogy róluk még sokat fogunk hallani inshaAllah csak más néven.Ha egyszer kitálaltak akkor azt folytatni is fogják mert valószínű,hogy már ők sem tudnak tovább hallgatni,hála Allahnak.Tudod minden rosszban van valami jó,ebben is,hogy vanna emberek akik lehet,hogy ott voltak a tűzközelben de megszólalt a lelkiismeretük.Lehet,hogy így van,nem tudom de jó,hogy ezt világgá kiabálták.A másik ami jó,hogy most már tudjuk,hogy vannak akik csendben,némán,de teszik a dolgukat inshaAlla a köz javára és tájékoztatanak mindenkit arról amit nekünk is tudnunk kell.Arról amit a médiákból nem fogunk hallani mert félretájékoztatnak.Mint ahogyan teszik ezt az iszlámmal kapcsolatban és sajnos sokan el is hiszik ezt a sok rágalmat.Említeném itt mindjárt a 9/11-et.Erről is már előkerüt az igazság.Én egyetlen percig sem hittem,hogy arab terroristák műve volt mindez.Az a sok emberáldozat.Tenni csak ennyit tudnunk,te és én meg akinek nem tetszik mindez,hogy ahol csak lehet,hangot adunk a nemtetszésünknek.Én is ezt teszem mert nem tudok hallgatni.Én is láttam képeket ahol katonák fegyvert fognak apró gyerekekre!!!A szívem összeszorul!!!Nekemis csak ez az egy a vígasz,hogy majd mikor számot kell adni a cselekedeteiről,majd akkor.Az idézete olvasva fogalmazódik meg bennem a kérdés,hogy milyen ember az aki erre képes?Én még egy kukacot sem tudok eltaposni,hanem,ha kell,eső után,odébb teszem.A csigáért is lehajolok inshaAllah és elteszem az útból.Biztos e sorok a Koránból valók.Mi előzte meg ezt,hogy előírták Izrael fiainak és,hogy semmibe vették a határokat a földön?
    Allah áldjon.

    VálaszTörlés
  2. Assalamu aleykum!

    Sajnalom, hogy ilyen kesore irok, meg nem is tul hosszas valaszt, de a kerdeseidre inshaAllah szeretnek valaszolni. A zsidok idejeben "mukodo" iszlamban is ugyanugy voltak torvenyek, ahogy a Mohamed Profeta (blv) altal kapott torvenyek is. Egyik ilyen eloiras volt pl az, hogy szombaton nem volt megengedett a munka. Allah azzal tette oket probara, hogy a tengerparti varos kikotojeben pont szombatonkent gyult ossze a legtobb hal. A zsidok agyafurtan azt hittek, hogy kikerulhetik a torvenyt, igy penteken kivetettek a halokat es csak vasarnap gyujtottek be.
    Torvenyeink most is vannak, az Iszlam komoly torvenyekre alapul. Es ezeket a magunk javara kell betartanunk, ugy, hogy kozben ne felejtsuk el, hogy korantsem lehetunk okosabbak Istennel! Isten torvenyei altal is probara tesz, hisz hanyan vannak, akik pl ezt az ayat onkenyesen hasznaljak, es ok maguk vegzik az igazsagszolgaltatast, akar a csaladtagjaik koreben. A torveny az nem igy mukodik...azt a legnagyobb tiszteletben kellene tartanunk, hisz Allahtol van, es nagyon vigyaznunk arra, hogy mit engedunk meg magunknak. A bunteteseket iszlam birosag kell kiszabja, es nem egyenileg az ember! Innen az a sok szegyen, amit sok testver tudatlansagaban rank hoz...Allah ovjon minket attol, hogy rossz utra tevedjunk! amin

    VálaszTörlés