2011. jan. 20.

Edd meg te!



Fontolgatom a leendő, meg nem született, meg sem fogant gyerekeim tanittatását. Allah tudja igazán, hova kerülök majd, hol találok társat. Viszont annak nagyon örülnék, ha Iszlám iskolába járhatnának a gyerekeim...meg még én is.
Ha ez mégsem történne meg, nekem kell majd olyan óvatosnak és okosnak lenni, hogy csemetéimet a jó útra terelgessem, Allah engedelmével. Azt tudom, hogy angolul sok jó dolog van, viszont azt majdnem biztosan tudom, hogy magyarul nincs semmi ami a muszlim gyerekek nevelésében segitségünkre lehetne, akik meg nem tudnak angolul elveszve érezhetik magukat. Ugyhogy, akkor most csinálok egyet, inshaAllah valakinek hasznára lesz! Ha másnak nem...magamnak. :)

http://muszlimgyerekek.blogspot.com/


Arra példaként pedig, hogy ki hogyan neveli gyerekét az iszlámra, álljon előttünk egy palesztin testvér kisfia, aki 4 éves.
Az óvodában rá figyelni kellett, hogy ne egyen haram dolgokat. Gondolták a szülők. Meg is kérték az óvónőket, hogy ne adjanak neki semmi ilyesmit. Étkezéskor a gyerek az óvónő mellé ült, aki épp szalámis szendvicset készitett.
Az óvónő megkérdezte:-Kérsz?
A gyerek nagy mérgesen rávágta:- Ez disznó. Edd meg te!

Lakum dinukum, wa liya deen...

1 megjegyzés:

  1. Szalam alaykum wa Rahmatullah,
    Kedves Tazmeen testvérem.

    Valóban a gyermeknevelés igencsak nagy kihívás, amit Afrával mi is kezdünk a gyakorlatban tapasztalni, igaz, még egészen az elején vagyunk. Mindösszesen egy könyvkiadvány van magyarul, a 40 hadísz gyermekeknek, ami használható, de ez persze édes kevés.

    Szükség van megfelelő Iszlám-kompatibilis játékokra, dalokra, mesékre, amivel a gyermekeink hitbéli fejlődését lehet elősegíteni és hát tudjuk jól, hogy mennyi mindentől kell őket megóvni.
    InsAllah sikerül ebben is előre lépnünk.

    Allah adjon erőt az új blogodhoz, mely kiváló felület is lenne egymással megosztani a különböző tippeket, bevált dolgokat.

    VálaszTörlés