2010. ápr. 16.

Agora



http://www.youtube.com/watch?v=RbuEhwselE0

Csak, hogy ne felejtsük a történelmet.
Arról, hogy mikor, hogyan született az antiszemitizmus, arról, hogy alkalmazták-e a bibliai mondást, miszerint "ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel", meg arról, hogy hogyan viszonyult a korai kereszténység a tudományhoz. Az alexandriai könyvtár lerombolásáról, a Római Birodalom bukásáról, a zsidók elvándorlásáról, a pogány szokások betiltásáról. Meg arról, hogy mi lesz akkor, ha egyszerű emberek kezébe kerül a hatalom, ahol nem az ész, sem a sziv a vezér, hanem az indulat. Jó szónokok lelkes beszéde egy tanulatlan-tudatlan tömeghez.
Na és a nők elhallgattatásáról, amit Isten szavaként ma is olvashat az ember a Bibliában. Avagy csak nőgyűlölők szavaként...
Persze ne felejtsük mindemellett, hogy egy jó film bárkiből faraghat hőst, és bárkit megalázhat, csak nézőpont kérdése. De azért vannak történelmi adatok. Azokról meg nem kell megfeledkezni!

2 megjegyzés:

  1. Salam Timi.

    Igen jól látod.Egy filmbe bárkit állíthatnak be hősnek,ha azt akarják,hogy te annak lásd és ugyan ez fordítva is érvényes.Nagyon veszélyes üzem a film világa.Pillanatok alatt romba dőlhet benned minden amit eddig igaznak hittél.Történelmi eseményeket is állíthatnak be ferdén a mozi nézőinek és máris megszületett a kétség.
    Allah áldjon.

    VálaszTörlés
  2. Wasalam!

    Lasd terrorista...
    Allah aldjon es vezessen mindannyiunkat az Egyenes Uton!

    VálaszTörlés