2010. aug. 21.

A tökéletes férfi




Egy brit tanulmány szerint kevesebb válás jut azokra a házasságokra, ahol a férj besegít a házimunkába, a vásárlásba és a gyereknevelésbe.
Brit kutatók 3500 brit pár részvételével készítettek felmérést, és úgy találták, hogy a háztartásvezetésbe besegítő férfiak kisebb százalékban válnak el, mint azok a társaik, akik nem. A vizsgálat rácáfol arra az elméletre, amely már 1960 óta tartja magát: eszerint a házasság akkor áll stabil lábakon, ha a férfiak a munkájukra fókuszálnak, miközben a nők látják el a ház körüli teendőket.

A kutatók szerint a legjobb kombináció – a házasság tartósságának szempontjából –, ha a nő nem dolgozik, a férje pedig a tőle telhető legtöbb részt vállalja a háztartási munkákból. A most készült felmérés eredményei egyértelműen arra mutatnak, hogy az apák otthoni munkavégzése megszilárdítja a házasságot is.
(Nők Lapja,
http://www.nlcafe.hu/aktualis/20100521/gyas_tars_es_anya__egy_szemelyben/)


Érdekes egy cikk volt ez. Meg az is érdekes, hogy a Próféta (béke legyen vele) megjavitotta a saját saruját, kimosta a saját ruháit és segitett a feleségeinek a háztartásban, takaritásban. Na meg az is érdekes, hogy ez 1400 évvel ezelőtt történt, felmérés nélkül. :)

1 megjegyzés:

  1. Salam!

    Szerintem minden felmérés csupán egy adathalmaz inshaAllah amiből én nem vonnák le semmilen következtetést mert ha egy másik csoportntal csinálják ugyan azt a felmérést vagy egy másik országban inshaAllah akkor egészen más eredmény jönne ki.Minden ember más és másképpen viselkedik.Ha az emberek komolyan vennék a házasságot inshaAllah és nem csak egy állandó sex partnernek tekintenék a házastársat akkor más lenne.Ebben viszont nagyon nagy szerepe van a médiának inshaAllah.Nem a hűségre tanit hanem arra,hogy hol keresse a tökéletes sexet.Ma egy házasság nem az össetartozásról a gyerek nevelésről a meg értésről a szeretetről az egymásra odafigyelésről szól hanem a tökélets sexről.Ez nagyon nem jól van így inshaAllah.
    Béke veled.
    Erzsi/Lisa

    VálaszTörlés