2010. jún. 14.

A sokk

Egy kedves testvérem éppen orvosnál járt, amikor is az orvos sokkot kapott tőle.
Általában az orvos hat a betegére, meggyógyitja, kivizsgálja, de tehetséges testvérem kvázi megbetegitette orvosát. Nem csinált mást, csak kendőt kötött.
Hiába is, minden vágyunk, nekünk muszlimoknak, hogy a világot lesokkoljuk, nem pedig az, hogy Istennek engedelmeskedjünk.
Meg különben is, ki ne lelne örömet abban, amikor az utcán hülyének nézik, összesúgnak a háta mögött, kiröhögik, vagy tátott szájjal megállnak az út közepén és nem birnak továbblépni előlük. De ez Kolozsvár. Máshol lehet senkinek semmi baja, úgy tűnik máshova jobban beköltözött már a multikulturalitás, pontosabban talán még emlékeznek saját hagyományaikra.
Magyarként mindig belekötnek az emberbe, hogy ugyan már, ez kulturális dolog, meg megkérdik, hogy hogy lesz magyar lányból arab, vagy török? Az sehogy, legfennebb, szerencsés esetben MUSZLIM! S hogy a kendő magyar dolog, nem bizonyithatná semmi jobban, mint a népviseletünk.

Ime nemzetünk büszke női, akik nem szégyellnek kendőt kötni:

Zsoboki


Széki



Muszulyos


Magyarvistai



Csángó



Sárköz


Csákányháza (Szlovákia)

1 megjegyzés:

  1. Assalamu aleykum féltestvérem!

    Tudod a legkönnyebb "hibákat" keresni a másikban.Persze ezt csak képletesen mondom mert a kendő inshaAllah nem hiba de a másik szemében az mert te nem olyan vagy mint ő,te más vagy.Pedig egy másik kendő ott van a szeme előtt ami egy ősi népi hagyomány.De hát miért is ne szólná meg a másik embert.A te kendőd más mit a többiek kendője vagyis te kilógsz a sorból inshaAllah.Nem olyan vagy mint a többiek.Nem az a lényeg az emberek szemében,hogy te egy jó ember vagy hanem az,hogy te muszlim vagy inshaAllah.Ha csángó vagy sárközi ruhába öltöznél akkor már jó lennél?Én úgy gondolom,hogy ez nem más mint a tudatlanság.Én úgy gondolom,hogy előadásokat kéne tartani inshaAllah az embereknek a különböző vallásokról,vallási kultúrákról,hogy meg értsék és elfogadják inshaAllah a többi vallást is.De ez csak az én véleményem.
    Salam.Lisa

    VálaszTörlés